feedback

The Brick Presbyterian Church Parish House

  • Previous Slide
  • Next Slide

The Brick Presbyterian Church Parish House

Phased renovations to an Upper East Side community fixture

The Brick Presbyterian Church sought to update their facilities as part of their 250th anniversary celebration with a series of renovation projects located throughout the Parish House.  Collectively, these projects updated the facility as needed to both maintain the buildings and adapt them to fit the changing needs of the school and the congregation.  Areas of work included the lobby, garden, Youth Floor, and 5th floor play roof.

Key Details

  • Renovated lobby brightens the space and creates a more welcoming first impression, while dramatically improving security, accessibility, and wayfinding.
  • New stair addition improves egress and access to art studio.
  • Garden layout, flooring, finishes, and storage all designed to accommodate both the church and school use of the space
  • Folding partitions in the Youth Floor allow the space to transition from large recreational space to an enclosed classroom.  Closet doors open 180 degrees to reveal cubbies, storage areas, and bulletin boards for classroom use, and close up with the classroom needs to be "put away".
  • New walk-on skylight in the floor of the garden brings daylight into the Youth Floor below.
  • Renovated 5th floor play roof includes new synthetic grass surfacing, new mesh guard rail, benches and planter boxes to both beautify the space and allow classes to grow flowers and vegetables as part of the curriculum.

Related Projects

Location

New York City

Tags

Back to Top